Юрій Карін: ГРУ діятиме радикальніше, аніж ФСБ, щоб повернути Україну під контроль Росії

Юрій Карін: ГРУ діятиме радикальніше, аніж ФСБ, щоб повернути Україну під контроль Росії

У протистоянні між силовими структурами Росії за контроль над окупованими територіями Донбасу ГРУ Росії під керівництвом "куратора" Донбасу Владислава Суркова витіснило конкурентів з ФСБ (Федеральна служба безпеки) і СЗР (Служба зовнішньої розвідки). Сурков запропонував Путіну новий гібридний сценарій щодо повернення України в сферу впливу Росії, який буде реалізовуватися через просування проросійської агентури на президентських і парламентських виборах в Україні. Про це виданню "Апостроф" розповів військовий оглядач Юрій Карін.

На що готова піти Росія, щоб повернути контроль над Україною в найближчі місяці, прокоментував в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" військовий оглядач, координатор групи "Інформаційний спротив" Юрій Карін.

Що дало підставу стверджувати про новий сценарій впливу Росії на події в Україні?

Юрій Карін: погодьтеся, це вже не нові тези. Росія не може лише військовим шляхом повністю окупувати нашу країну і потім утримувати цю територію, всі спроби Росії повернути Україну під власний контроль планується зробити гібридними методами, що вже намагається зробити Російська Федерація вже 5 років.

Що стосується релігійного аспекту впливу на нашу країну, агенти впливу Росії в українському політикумі організовували безліч заходів, метою яких було розхитування ситуації в Україні та недопущення отримання Томосу. Цей процес був провалений ФСБ, тому нині у війні кремлівських башен ідею реанімувати ці процеси у більш радикальній формі просуває "конкурент" цієї спецслужби - ГРУ, яке у свою чергу має безліч провалів, починаючи від Чепіги-Башарова, закінчуючи численними кібератаками. Те ж саме розхитування ситуації російської агентури серед українського політикуму можна спостергіати і на соціально-економічному напрямку.

Останні чотири роки у нас відбудовується система національної безпеки, тому є сподівання, що спецслужби зроблять все, аби цього не допустити.

Прослухати повну версію розмови.

 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.20!