З'явилися висновки комплексної експертизи щодо вибуху міномета "Молот" (аудіо)

З'явилися висновки комплексної експертизи щодо вибуху міномета "Молот" (аудіо)

Порушення правил безпеки при мінометних стрільбах, ймовірність подвійного заряджання міномета, такі висновки комплексної експертизи щодо вибуху "Молота" на Рівненському полігоні 6 липня.

Порушення правил безпеки при мінометних стрільбах, ймовірність подвійного заряджання міномета, - такі висновки комплексної експертизи, проведеної для з'ясування причини вибуху міномета "Молот" на Рівненському полігоні цьогоріч у липні. Результати дослідження сьогодні оприлюднено на засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки й оборони. Докладніше — Юлія Конішевська.

За фактом вибуху міномета "Молот" перевірка проводилась від оцінки якості сталі до організації стрільб, розповів директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін. За його словами, сталь, з якої виготовлений міномет, відповідає конструкторським нормам. Вибух, за його словами, могло спричинити неправильне розміщення запобіжника, або ж його несправність. Також, при стрільбах використовувались міни, термін зберігання яких закінчився два роки тому, а військові не дотримувалися правил безпеки на полігоні.

Необхідно здійснити повну ревізію мінометів "Молот", які є у наявності у Міністерства оборони та провести гарантійне обслуговування розробниками, каже генеральний прокурор Юрій Луценко. Також, за його словами слід перевірити запобіжники в "Молотах", а також пусковий вузол на відповідність його конструкторській документації.

Прослухати

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!