Валерій Боровик: Санкції за "Північний потік-2" в інтересах США, але Трамп їх не планує

Валерій Боровик: Санкції за "Північний потік-2" в інтересах США, але Трамп їх не планує

Президент США Трамп заявив, що проти "Північного потоку-2", але санкції проти Росії запроваджувати не буде.

Заяви Трампа прокоментував в ефірі Українського радіо у програмі "Сьогодні. Вдень" голова правління Альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик.

США не збираються запроваджувати санкції проти компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2". Про це заявив Дональд Трамп на спільній із лідером Польщі Анджеєм Дудою прес-конференції. На ці санкції Україна дуже сподівається. Водночас ми очікуємо іншого пакета санкцій, пов'язаного з застосуванням хімічної зброї на території Великобританії. Дуже багато деталей вказують на те, що спорудження "Північного потоку-2" таки потрапіть під санкції. Чого очікувати у цьому зв'язку?

Валерій Боровик: накладення санкцій в інтересах США, тому що "Північний потік-2" конкуруватиме з газом, який постачатиметься і вже постачається з американських родовищ. Під час зустрічі з Меркель, іншими високопосадовцями в Європі, які Трамп нещодавно провів, наполягав на тому, що Берлін має припинити підтримку "Північного потоку-2". Нині ж Трамп заявив, що не буде запроваджувати санкції проти компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу. У нас були сподівання на ці санкції. Але його заява ні про що не говорить кардинально, це тільки позиція президента США. Завтра його позиція може змінитися.

Прослухати повну версію розмови.

 

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!