Суд відпустив міністра інфраструктури Володимира Омеляна на поруки (аудіо)

Суд відпустив міністра інфраструктури Володимира Омеляна на поруки (аудіо)

Солом'янський райсуд столиці відпустив міністра інфраструктури Володимира Омеляна на поруки нардепа з "Народного фронту " Федора Бендюженка і міністра молоді та спорту Ігоря Жданова.

Суддя зобов’язав Омеляна здати закордонні паспорти. МІністра підозрюють у незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації. Сам він звинувачення відкидає.

Прослухати

Прокурори просили обрати інший запобіжний захід для міністра інфраструктури - 5 мільйонів гривень застави. Обвинувачення вважає: Омелян може переховуватися від слідства, зокрема й за кордоном. А також - впливати на свідків, каже прокурор Спеціальної антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка.

Прослухати

За даними слідства, на держслужбі за 18 років Володимир Омелян офіційно заробив понад 2 мільйони гривень. Витратив з 2015-го - понад три. Тобто на 1 млн 280 тисяч більше, ніж офіційно отримав за 18 років. Також 2015-го міністр, за версією слідчих, не задекларував позашляховик, яким володів і користувався, та видатки на оренду будинку, в якому мешкав з родиною. Сам міністр звинувачення відкидає. Справу проти нього називає сфабрикованою. Міністерство інфраструктури Володимир Омелян очолює з квітня 2016-го. Доти працював заступником керівника цього відомства. Ще раніше - в Мінекономіки та управлінні євро-атлантичної інтеграції Міністерства закордонних справ. Керував Службою Міністра в уряді.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!