Борис Крімер: "Вважаю, бейбі-бокси повинні комплектуватися відеоматеріалами для батьків"

Борис Крімер: "Вважаю, бейбі-бокси повинні комплектуватися відеоматеріалами для батьків"

Навіщо потрібен взагалі "бейбі бокс"? На це запитання відповів в ефірі Українського радіо у програмі "Сьогодні. Зранку" старший науковий співробітник відділу досліджень демографічних процесів та демографічної політики Інституту демографії та соціальних досліджень Борис Крімер.

Критики введення бейбі-боксів називають ініціативу уряду піар-компанією і закликають витрачати гроші на щось потрібне. Що мало б бути у пакеті для малюка?

Борис Крімер: це цікаве запитання, якщо відштовхуватися від світового досвіду, це виходить з того, які питання ми вирішуємо. Якщо ми покращуємо навички батьків, то це навчальні матеріали, якщо ми піклуємося про необхідні речі, то це все те, що передбачає "бебі-бокс" - коробка, яка використовується як колиска та інші необхідні для дитини речі.
    
Світовий досвід показує, що видача "пакунків малюка" має позитивний вплив на показники здоров'я матері та дитини. Одніє з передумов видачі "бебі-боксів" була у залученні матерів до системи охорони здоров'я на ранніх етапах вагітності. Це відбулося у Фінляндії у 30-і роки і має місце, наприклад, у Південній Африці, Індії. У Канаді система видачі "бебі-боксів" пов'язана з системою освіти батьків, покращення навичок поводження молодих батьків з новонародженими, адже у пакунках малюка є навчальні матеріали, відеокурси.

Прослухати повну версію розмови.

 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.20!