Поради лікарів для жертв витоку хімікатів "Кримського Титану" (аудіо)

Поради лікарів для жертв витоку хімікатів "Кримського Титану" (аудіо)

Герметизувати приміщення, використовувати ватно-марлеві пов’язки, змочені двовідсотковим розчином питної соди, ретельно промивати мильно-содовим розчином овочі і фрукти.

Такі рекомендації, серед іншого, надали жителям північних районів анексованого Криму та жителям півдня Херсонської області українські міністерство інформаційної політики та міністерство охорони здоров’я через викиди заводу "Кримський титан" в Армянську. Про це розповіла в коментарі Українському радіо радниця міністра інформаційної політики Юлія Каздобіна. Листівки з порадами роздають на адмінмежі з анексованим Кримом, повідомила Юлія Каздобіна і оприлюднила номери телефонів, за якими місцеві жителі можуть звертатися по консультації.

Нагадаю, у місті Армянську на окупованому Росією півострові вночі проти 25 серпня стався викид невідомої хімічної речовини. За словами Андрія Гордєєва - голови державної адміністрації Херсонської області, що межує з Кримом, - витік стався на хімічному заводі “Кримський Титан”. Пізніше хімічне забруднення дісталося селища Каланчак і села Преображенське, що на Херсонщині. За повідомленнями кореспондентів Суспільного, там місцеві жителі скаржаться на нудоту, запаморочення, проблеми з диханням, шкірні висипання.

Прослухати

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!