КМДА обіцяє повернути у столичні будинки гарячу воду (аудіо)

КМДА обіцяє повернути у столичні будинки гарячу воду (аудіо)

Київська міська держадміністрація спільно з НАК "Нафтогаз України" напрацювала алгоритм дій для компромісних рішень, що дозволять відновити газопостачання та повернути у столичні будинки гарячу воду.

Про це сьогодні, 28  на брифінгу у Києві розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. За його словами, якщо буде погашена заборгованість держави перед "Київенерго" у розмірі 729 мільйонів гривень за різницю тарифу, це відкриє шлях для легітимного вирішення питання укладання угоди з НАК "Нафтогаз".

Як повідомив Петро Пантелеєв, КМДА звертається до Кабміну з закликом внести завтра зміни до відповідної урядової постанови, щоб закрити зобов’язання міста перед "Київенерго" за рахунок субвенції.

Прослухати

За словами Петра Пантелеєва, заборгованість Київенерго перед НАК Нафтогаз становить приблизно 3,3 мільярда гривень, заборгованість споживачів перед Київенерго — 2,6 мільярда гривень. Якщо завтра буде ухвалене рішення у Кабміні, місто та "Нафтогаз" укладуть угоду 15-16 вересня, повідомив чиновник.

Нагадаємо, Нафтогаз припинив постачати газ Києву через борги приватної компанії "Київенерго". Нафтогаз вимагає, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство "Київтеплоенерго", ставши правонаступником боргових зобов’язань "Київенерго". Місто ж наполягає, що кияни не повинні сплачувати борги, зокрема, зі штрафів та пені, що виникли внаслідок господарської діяльності комерційної структури і не мають джерела для погашення.

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!