Розгляд справи за звинуваченням Віктора Януковича продовжиться 13 вересня (аудіо)

Розгляд справи за звинуваченням Віктора Януковича продовжиться 13 вересня (аудіо)

Розгляд справи за звинуваченням Віктора Януковича у держзраді продовжиться 13 вересня.

Таке рішення ухвалив на своєму сьогоднішньому (16 серпня) засіданні Оболонський райсуд Києва. Прокурори зачитали текст звинувачення в межах дебатів сторін. Адвокати наполягали заслухати ще двох свідків, один із яких - екс-прем’єр Микола Азаров.

З подробицями наша кореспондентка Віолетта Карлащук.

Прослухати

Чотири перерви і дві штовханини, - так тривало судове засідання у справі екс-президента Віктора Януковича. Приватні адвокати протестували проти участі в засіданні державного - Юрія Рябовола, якого другого серпня призначив Центр вторинної правової допомоги за рішенням Оболонського райсуду. Представник сторони захисту Віталій Сердюк продемонстрував доручення свого підзахисного, в якому Янукович повідомляє про відмову від державного захисту. Інтереси екс-президента продовжують захищати п’ятеро приватних адвокатів, нагадав Віталій Сердюк. Під час перерв охорона суду намагалася завадити приватним адвокатам пройти до залу засідання, через це сталися сутички із охороною та поліцейськими.

Колишній прем’єр Микола Азаров чекав свого допиту за допомогою відеозв'язку із Росії і повідомив суду про готовність свідчити. Суддя Владислав Дев'ятко у цьому відмовив, аргументуючи тим, що допитано вдосталь свідків і має розпочатися завершальна стадія процесу - дебати сторін. Поки прокурор Руслан Кравченко зачитував текст обвинувачення, адвокат Віталій Сердюк одночасно зачитував клопотання про відвід колегії суддів.

Текст звинувачення прокурори долучили до справи, повідомив Руслан Кравченко. Він додав, що просять 15 років позбавлення волі для Віктора Януковича.

Приватні адвокати наполягають на продовженні допиту свідків, сказав Віталій Сердюк.

Наступні засідання, за рішенням Оболонського райсуду, відбудуться 13 і 14 вересня. До того часу державний адвокат Юрій Рябовол має вивчити 59 томів справи.

Віолетта Карлащук. Українське радіо.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!