Покращити життя в місті можна за 40 років - Григорій Мельничук

Покращити життя в місті можна за 40 років - Григорій Мельничук

Потрібно 40 років, щоб стратегічно перебудувати рівень комфортності проживання в місті.

Як визначають рівень комфортності життя у великих містах світу? На цю тему говорив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" представник Ради з урбаністики міста Києва  Григорій Мельничук.

На фото: Григорій Мельничук

Григорій Мельничук: Рейтинги бувають різні і методології бувають різні. Серед них як питання інфраструктури такі питання наприклад політичної стабільності. Наприклад рейтинг міста Києва визначається в тому числі і наявністю конфлікту на Донбасі . До таких рейтингів треба ставитися досить обережно.  

Самі кияни стверджують, що рівень життя в столиці не покращився. Щільність населення збільшилася, транспорт з перевезенням пасажирів практично не справляється. Шкіл і дитячих садочків не вистачає. Якими темпами нам треба наздоганяти хороші рівні комфортності проживання?

Григорій Мельничук: Експерти кажуть, що потрібно 40 років, щоб стратегічно перебудувати рівень комфортності проживання в місті. Це є питання стратегічного бачення і стратегічного розвитку. Всі міста, які находяться в топі за якістю життя, вони мають спрощену концепцію міського розвитку. В столиці України відбуваються досить швидку процеси — це і питання будівництва, і збільшення транспорту, і щільності населення. Багато міст світу вже пережили ці процеси. Має пройти певний час, аби усвідомити це і вживати відповідні заходи.

 

Слухайте   програмі "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!