Ігор Годецький: "Шахрайство — це дуже делікатна річ"

Ігор Годецький: "Шахрайство — це дуже делікатна річ"

Люди, які віддали невеликі гроші шахраям, можуть розслабитись, бо вони заплатили за науку. Якщо шахрайство відбулося на суму до 88 тис. грн, то зловмисник заплатить лише штраф  у сумі 850 грн. До правоохоронців  звертатися варто, але нервів доведеться витратити багато, адже дуже складно подати таку заяву в міліцію, бо її, зазвичай, просто не беруть.

Як не стати жертвою шахраїв на вулиці, телефоном чи в Інтернеті розповідав в ефірі Українського радіо в програмі "Твій час"  експерт-юрист, співзасновник всеукраїнського об'єднання підприємств "Спілка консультантів з економіки та права" Ігор Годецький.

На фото: Ігор Годецький

Ігор Годецький: Буває різне і  я стикався із шахраями. Телефонують. Треба розуміти, що коли ми говоримо про шахрайство, то воно живиться нашими негативними емоціями - жадібністю, азартом, бажання отримати вигоду. Зазвичай, треба не вестися на нестандартні ситуації. І обов'язково про випадки шахрайських дій повідомляти правоохоронні органи. Якщо цей шахрай декілька разів потрапляє в поле зору правоохоронців, то його можна знайти і притягнути  до відповідальності. Крім того, треба шукати поради у фахівця. У вас має бути знайомий юрист, який надасть консультацію. Викликати у будь-якому разі потрібно правоохоронців, вони встановлять факт, а якщо це підстава, то людина потрапить у базу правоохоронних органів і наступного разу шахрайські дії йому не вдадуться.

Шахрайство — це дуже делікатна річ. Якщо ви віддали шахраям гроші, то розслабтеся, адже ви заплатили за науку. Коли зловмисник здійснив шахрайство на суму до 88 тис. грн, то він заплатить лише штраф  у сумі 850 грн. До правоохоронців  звертатися варто, але нервів доведеться витратити багато, адже дуже складно подати таку заяву в міліцію, бо їх, зазвичай, просто не беруть.

 

Прослухати повну версію програми