80% загиблих на воді — це чоловіки від 30 до 40 років - Світлана Водолага

80% загиблих на воді — це чоловіки від 30 до 40 років - Світлана  Водолага

Основні причини сумної статистики: нехтування правилами безпеки на воді та купання у нетверезому стані. Переважно, 80%   — це чоловіки  від 30 до 49 років, 90% з яких вживали спиртні напої.

Про правила поведінки на воді та сумну статистику загиблих в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" розповіла речниця ДСНС у Києві Світлана  Водолага.

На фото: Світлана  Водолага

За її словами, якщо говорити про статистику, то тільки у столиці з початку року на воді загинула 41 людина. Торік сумна статистика була в два рази менша — 21 людина. За 2 літні місяці загинуло 23 людини, проти 9 у минулому році.

"Основна причина — це нехтування правилами безпеки на воді та купання у нетверезому стані. Переважно, 80%   — це чоловіки  від 30 до 49 років, 90% з яких вживали спиртні напої. Також бувають випадки, коли хлопці хизуються перед дівчатами і намагаються перепливти річку з одного берега на інший".

Речниця ДСНС наголосила, що у столиці є  багато місць, де люди можуть купатися. 13 офіційних пляжів. Там перевірене дно та чергують рятувальники, тобто людям нічого не загрожує.  Але багато місць, де не можна купатися, вони не контролюються і небезпечні.

Повідомимо, за інформацією прес-центру Державної служби з надзвичайних ситуацій, із початку цього року понад 700 людей втопилися у водоймах України. Серед них 70 дітей. Ця інформація станом на 30 липня. 189 українців потонуло у водоймах за другий місяць літа. І цей показник значно перевищив минулорічну липневу статистику. Рятувальникам 561 людину вдалося врятувати, у тому числі 103 дитини.

 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.20!