Суд над Януковичем перетворюється на політичне шоу - Олександр Кочетков

Суд над Януковичем перетворюється на політичне шоу - Олександр Кочетков

Українська сторона, яка розпочала судовий процес над екс-президентом, сподівалася на швидкий та показовий судовий процес, який відволіче увагу суспільства від розслідування справ Майдану. Проте суд над Януковичем перетворюється на певне політичне шоу.

Про суд над Януковичем, який виходить на фінішну пряму та чого прагне досягти сторона обвинуваченого і влада говорив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" політолог Олександр Кочетков.

На фото: Олександр Кочетков

За його словами, новий адвокат буде просити 2 місяці на ознайомлення зі справою. Проте суддя дасть йому на це максимум тиждень. На думку експерта, фактично не має чого вивчати, бо ця справа вже перетворилася на певне політичне шоу.

"Українська сторона, яка затіяла цю справу, сподівалася на швидкий та показовий судовий процес, який відволіче увагу суспільства від розслідування справ Майдану. Ця справа розсипається. І щоб у суспільній свідомості витіснити ці проблеми запланували показовий суд над екс-президентом. Але вони не врахували, що захищатися буде не Янукович, а Кремль, адже як тільки він перетнув кордон, то перестав бути окремим суб'єктом. Треба світовій спільноті довести, що була страшна загроза як Майдан для кримчан, і вони просто змушені були забрати Крим. Зараз ця справа перетворилася на політичний фарс. І не до адвокатів там питання. Суспільство стомилося і відвернулося від цього процесу".

 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.20!