До політичних рішень СОТ не повинна вдаватися - Юрій Панченко

До політичних рішень СОТ не повинна  вдаватися - Юрій Панченко

СОТ не став на бік України під час суперечки з Росією про видання та визнання сертифікатів на широке коло вітчизняного залізничного обладання. Українська сторона апелюватиме до суду та має надати ситуації розголосу. 
 
На тему, чому Україна програє в СОТ спори з Росією в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" розмірковував редактор "Європейської правди" Юрій Панченко.
 
 
На фото: Юрій Панченко
 
За його словами,  статистика показує, що відбувається велике зростання імпорту з Росії, і меншими темпами зростання експорту української продукції до Росії. Добре, це чи погано, але в будь-якому випадку, якщо торгівля відбувається, то має бути в правовому полі. Експерт вважає, що рівень торгівлі з країною безпечний, якшо він на рівні 5-10 %. У нас зараз 8% частка українського експорту в РФ і це незначна цифра.
 
"Щодо суперечки в СОТ, то мова йде про відмову Росії у виданні та визнанні російських сертифікатів на широке коло залізничного обладнання. Суперечка почалася ще в 2014 році. Наші шанси виглядали дуже непогано. Але СОТ не став на наш бік. Є методи апеляції. Україна буде подавати апеляцію до суду і протрібен розголос. До цих справ повинна бути прикута максимальна увага".
 

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!