Американці гостро пережили момент приниження - Віктор Небоженко

Американці гостро пережили момент приниження - Віктор Небоженко

Американці гостро пережили момент приниження їхнього Президента і тепер будемо свідками різноманітних "ударів" з боку США по Росії як способів помститися за приниження. 

Кримську декларацію США щодо не визнання анексії півострова Росією як результат образи Трампа на Путіна прокоментував в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" політолог Віктор Небоженко.

"У великій політиці, крім відкритих чи закритих факторів, діють закони політичного театру і в цьому театрі кожен хоче бути примадонною. У Гельсінкі відбулася зустріч двох, так би мовити, "альфа самців", лідерів держав. Так сталося, що Путін виглядав краще, ніж Трамп. Він не зробив нічого, щоб допомогти президенту Трампу виглядати краще.

Американці не люблять слабких політиків і взагалі слабких людей. І вони не люблять, коли їхній Президент не може демонстративно підкреслити важливість американського способу життя, американського лідерства. Президент Путін показав свої переваги, але вся американська еліта, і республіканці, і демократи, гостро пережили цей момент приниження, який вони вважають несправедливим. І тепер будемо свідками різноманітних ударів з боку США по Росії, які не будуть прямо пов'язані із Трампом".

Нагадаємо, Вашингтон не визнає анексії Криму і вимагає відновити територіальну цілісність України. Голова Державного департаменту США Майк Помпео оприлюднив Кримську декларацію, в якій заявив про невизнання анексії півострова Росією.

 

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!