У Києві відбувся урочистий молебен і хресна хода (аудіо)

У Києві відбувся урочистий молебен і хресна хода (аудіо)

Заходи, присвячені відзначенню 1030 річниці Хрещення Київської Русі-України розпочались у Києві.

Українська автокефальна православна церква провела у Києві урочистий молебень і пройшла хресною ходою від від Андріївської церкви до Михайлівської площі. На урочистих заходах побувала Ольга Шеремет.

"На урочистий молебень та панахиду біля Андріївської церкви зібралися понад півтисячі парафіян Української автокефальної православної церкви. Кияни та віряни з інших регіонів України відзначають 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України.

На запрошення Президента Петра Порошенка до Києва на святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України прибуде делегація з Константинополя від Вселенського патріарха Варфоломія. Предстоятель Української автокефальної православної церкви митрополит Макарій каже, що сподівається на створення Єдиної помісної української церкви та отримання "томосу".

Парафіяни, котрі зібралися на Андріївському узвозі, говорять про необхідність об'єднання українського православ'я.

Після молебню хресна хода рушила вулицею Костьольною. Віряни пройшли через Михайлівську площу. Рух транспорту в районі проведення заходів обмежили. Громадський порядок забезпечувала поліція. Більш масові заходи до дня Хрещення відбудуться у п'ятницю та суботу. Українська Православна Церква та УПЦ Київського патріархату анонсували участь у хресній ході до 100 тисяч парафіян.

Ольга Шеремет. Українське радіо.


Прослухати репортаж


Хочеш знати більше? Слухай новини на Українському радіо!