Національний оборонний хакатон із питань безпеки і оборони розпочався у Києві (аудіо)

Національний оборонний хакатон із питань безпеки і оборони розпочався у Києві (аудіо)

Це перший інноваційний захід, спрямований на поліпшення взаємодії між силовими структурами.

Учасники нинішнього змагання працюють над механізмами взаємодії різних ланок Північноатлантичного Альянсу, розповідає наша кореспондентка Оксана Бовсуновська.

"Хакатон - це захід, під час якого різні спеціалісти разом працюють над вирішенням певного питання. Організатори нинішнього заходу - Генеральний штаб Збройних Сил та Центр стратегічних комунікацій "Стратком" за підтримки НАТО. Хакатон відбувається за стандартами та у форматі НАТОвського змагання, його завдання - пошук шляхів взаємосумісності всіх складових Альянсу, розповідає представник НАТО Герард Елзінга.

Учасники хакатону діляться на 3 типи команд: сині команди - група програмістів, які працюють в оборонному секторі України, зелені - група програмістів з НАТО, які не беруть участі у змаганні і можуть консультувати сині команди. Біла команда - це 10 представників НАТО, які стежать за чесністю ведення конкурсу.

Змагання складається з трьох типів завдань, розповідає курсант Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут Дмитро Румша.

Учасники конкурсу - силові відомства, зокрема, Національна гвардія, поліція, Служба безпеки. Хакатон триватиме до 27 липня".


Прослухати репортаж



Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!