Втраченого листа бійця Червоної армії знайшли науковці (аудіо)

Втраченого листа бійця Червоної армії знайшли науковці (аудіо)

Листа, написаного бійцем Червоної армії під час Другої Світової війни і втраченого, знайшли науковці і передали його синові.

Військовий технік 3 рангу, киянин Георгій ЄлЕвов брав участь в оборонних боях на території України, битві під Сталінградом та інших операціях. Одного дня його дружина Софія та семирічний син Борис отримали сповіщення про те, що він зник безвісти. Зараз історики з"ясували, що Георгій Єлевов потрапив у ворожий полон і провів понад два роки у концтаборі, там захворів і помер.

Старший науковий співробітник Музею історії України в Другій світовій війні Надія Смолярчук розповідає, що лист Георгія ЄЛЕвова, який так і не дійшов додому, зберігався серед інших подібних листів у музеях Австрії. 2010 року Державна служба контролю за переміщенням культурних цінностей передала колекцію "Непрочитані листи 41-го" Музею історії України у Другій світовій війні. Загалом історики вручили близьким понад 600 таких листів, іще стільки ж послань досі шукають адресатів, говорить Надія Смолярчук:

Прослухати

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!