Минуло 4 роки від дня трагедії в небі над Донбасом (аудіо)

Минуло 4 роки від дня трагедії в небі над Донбасом (аудіо)

Чотири роки минає з дня катастрофи у небі над Донбасом пасажирського літака МН-17. Його було збито у 2014-му в районі міста Торез на Донеччині. На борту перебували 298 людей, всі вони загинули.

Об’єднана слідча група, що розслідує катастрофу пасажирського літака Боїнг-МН-17, зібрала серйозну доказову базу щодо причетності російських військових до цієї катастрофи. Про це в коментарі Українському радіо розповів правознавець-міжнародник Володимир Василенко. За його словами, є всі шанси, що у Нідерладському суді, де розглядатиметься ця справа, буде доведено провину російських військових і те, що БУК, яким було збито пасажирський літак, належав 53 зенітно-ракетній бригаді ППО, що базується в Курську. Росія навряд чи піде на співпрацю із нідерландськими слідчими, каже Володимир Василенко.



Прослухати



Нагадаємо, пасажирський літак Boeing МН-17 летів із Амстердама до столиці Малазії - Куала-Лумпур. Більшість пасажирів були громадянами Нідерландів. Окрім того, серед загиблих були громадяни Австралії, Бельгії, Канади, Німеччини, Індонезії та інших країн. У списку жертв - 80 дітей.



Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!