Brexit близько: Трамп відвідав Лондон

Brexit близько: Трамп відвідав Лондон

Brexit близько. Після саміту НАТО Трамп поїхав до Лондона.

Експерти вважають, що він звіряє свої позиції перед майбутньою зустріччю з Путіним. Йдеться про його зустріч з прем'єром Британії Терезою Мей. А з іншого боку, більше йшлося про двосторонні економічні взаємини. В студії програми Українського радіо "Міжнародний контекст" - Олена Снігир, провідний спеціаліст Центру міжнародних досліджень дипломатичної академії ім. Геннадія Удовенка, кандидат політичних наук, співробітник Національного інституту стратегічних досліджень із 2001 по 2017 роки.

Під час візиту до Британії поведінка американського президента була малодипломатичною. Він дозволяв собі повчати Терезу Мей і в її присутності робив компліменти щойно звільненому міністру закордонних справ Борису Джонсону. І за всім цим інформаційним "білим шумом", яка все ж була головна мета візиту Трампа?

Олена Снігир: Я думаю, що це підготовка до 2019 року, до березня, коли має завершитися Brexit. І зараз навряд чи Британія буде переукладати якісь торговельні угоди зі США, тому що потрібно визначитися насамперед із її статусом і взаєминами з ЄС. Поки що залишатиметься все, як є. На мою думку, це була підготовка до тих угод, які будуть підписані, коли Британія вийде поза ЄС і буде мати новий формат відносин із ЄС. Другий момент - це звірка годинників перед зустріччю в Хельсінкі.

 

Повну версію програми слухайте за посиланням.