Частина Боричева узвозу може стати пам'яткою національного значення (аудіо)

Частина Боричева узвозу може стати пам'яткою національного значення (аудіо)

Звернення про надання статусу пам'ятки національного значення частині древнього Боричева узвозу під нинішньою Поштовою площею у Києві КМДА передасть до Мінкульту 19 липня.

Про це повідомив сьогодні заступник директора департаменту культури КМДА Олександр Нікоряк на місці розкопок під час зустрічі з представниками кільког громадських об'єднань, які вимагають створенна музею на цій території. Звернення буде передане до Міністерства Культури, говорить начальник управління охорони культурної спадщини Міністерства Олександр Єпіфанов.

Прослухати

За словами Кирила Козлова - представника "Громадської варти Оболоні", одного з громадських об'єднань, що вимагають охоронного статусу для зони розкопок на Поштовій Площі, на місці археологічних знахідок має бути створений музей. Будівництво торговельно-розважального комплексу, за його словами, має бути зупинене.

Звернення до Міністерства культури КМДА планує передати 19 липня. Представник Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв каже - після того представники громадських об'єднань, які вимагають створення музею на місці археологічних знахідок, зможуть контролювати рішення уряду у цьому питанні.

Прослухати

Торік з бюджету міста на розробку концепції музеєфікації археологічних знахідок на Поштовій було виплачено 1 мільйон, 300 тисяч гривень, каже заступник голови КМДА Олексій Резніков. Тепер, за його словами, час з'ясовувати, на що ці кошти витрачено, і оголосити новий, цього разу міжнародний конкурс.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!