Мінекології закликає українців приєднатися до акції "Липень без пластику"

Мінекології закликає українців приєднатися до акції "Липень без пластику"

Міністерство екології та природних ресурсів закликає всіх, хто вболіває за чистоту довкілля, приєднатися до акції "Липень без пластику".

Рух "Липень без пластику" утворився з невеличкої групи в Австралії в 2011 році й об'єднує тисячі небайдужих людей у понад 150 країнах. Ідея проста - користуватися тільки тією продукцією, яку можна використати повторно. Маріанна Бойко, екоблогерка, авторка проектів "104 дні без поліетилену" та "0 відходів в Україні" розповіла в програмі Українського радіо про свій досвід життя без пластику.

Наскільки активно ваші проекти були підтримані українцями?

Досить активно. Я послухала новину про цю акцію і у мене питання: "А чого тільки липень?". Без пластику жити можливо і в цьому немає нічого нового, якщо пригадати життя наших бабусь.

Але ж погодтеся, що далеко не всі вболівають сьогодні за чистоту довкілля. наша екологічна свідомість, на вашу думку, ще на низькому рівні?

Мені складно про це говорити, бо я досить активна і до мене підтягнулись такі ж активні люди. А деякі люди поки що не розуміють важливості цього. Але все дуже стрімко змінюється.