У Києві та Одесі триває знайомство з німим кіно

У Києві та Одесі триває знайомство з німим кіно

У Києві та Одесі триває транзитний фестиваль "Німі ночі. Повернення", про який неодноразово розповідало Українське радіо. Що саме цього дня зможуть побачити відвідувачі фестивалю німого кіно розповіла у програмі Українського радіо "Ранковий формат" Олена Гончарук, координатор фестивалю "Німі ночі. Повернення". Фестиваль триватиме і завтра.

Що чекає на відвідувачів сьогодні в Києві і Одесі?

Фестиваль проходить і в Одесі, і в Києві паралельно. Ми вирішили, що з Одеси цей фестиваль забирати не можна, оскільки для одеситів це дуже органічна подія. "Німі ночі" - це фестиваль для шанувальників гурманського відпочинку, можливість дивитися німе кіно в супроводі сучасної музики. Цього року феестиваль проходить в Одесі. Сьогодні там чекають на два фільми. Це "Вежа мовчання" - німецьке кіно з німецького кіноархіву, і другий фільм - "Ордер на арешт" - це український фільм 1930-х років.

Що стосується Києва, то сьогодні люди мають можливість приїхати до Довженко-центру, який знаходиться біля метро "Голосіївська", вул. Васильківська, 1. О 17.00 ми презентуємо освітню кінопрограму "Міські симфонії", яка представляє документальне кіно 1920-1930-х років і присвячена життю міст. Ця програма безкоштовна і вона проходить на першому поверсі "Довженко-центру". О 19.00. розпочинається основна програма. Першим буде показаний фільм "Адьютант царя". Це фільм зроблений українськими кінематографістами, які виїхали в іміграцію, і музику до нього створив молодий композитор Роман Вишневський. Це буде цифрова симфонія до старого кіно. Другий фільм - "Вітер" Віктора Шострема - це американський фільм, який озвучує український колектив авангардистських музикантів "Супремос".