У Києві презентували проект "BIBLIO HUB" (аудіо)

У Києві презентували проект "BIBLIO HUB" (аудіо)

Бібліотечний проект для людей з вадами зору презентовано сьогодні, 25 червня,  у Києві. Проект "BIBLIO HUB" відкрився у Центральній районній бібліотеці імені Павла Тичини.

Подробиці від Оксани Бовсуновської:

"Ідея проекту - створення сучасного, зручного для всіх інформаційного простору, розповідає його авторка Катерина Макарчук.

За словами авторки, "BIBLIO HUB" – один із проектів-переможців програми "Громадський бюджет".

Нагадаємо, за цією програмою обираються найкращі громадські проекти, запропоновані самими киянами, і фінансуються коштом столичного бюджету. Кошторис ЦІЄЇ ініціативи становить 400 тисяч гривень. Для роботи БібліоХаба було придбано два електронні відеозбільшувачі для людей з вадами зору та комп’ютерна програма синтезу мови для повністю незрячих людей.

Олександр Кінберг - директор компанії, що за результатами відкритого тендеру постачала обладнання для реалізації проекту, - каже, що відеозбільшувач дозволяє сфокусуватися на об”єкті тим людям, чиє око не може цього зробити. Програма, за його словами, читає текст багатьма мовами.

Люди з вадами зору, запрошені на презентацію, змогли випробувати обладнання. Враженнями ділиться один із гостей Юрій.

Таку саму апаратуру планується встановити в іще двох бібліотеках Києва - у Публічній бібліотеці імені Лесі Українки та Центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка для дітей".

Оксана Бовсуновська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!