Завершується термін подачі апеляцій на результати ЗНО (аудіо)

Завершується термін подачі апеляцій на результати ЗНО (аудіо)

Сьогодні, 25 червня, - останній день подачі апеляційних заяв на результати цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання. Майже 2 тисячі апеляційних заяв подано абітурієнтами - за тестуванням з англійської мови, української мови і літератури, математики і біології. Найчастіше автори апеляцій скаржаться на необ”єктивну, на їхню думку оцінку результатів тесту.

З подробицями - Катерина Шевцова:

"З одинадцятої ранку випускники шкіл (деякі прийшли з батьками) дискутували з комісією щодо отриманих балів. Випускник однієї з київських гімназій Олександр Ігнатенко розповідає, що прийшов з”ясувати, за що отримав 15-ть балів з 20-ти з української мови та літератури. Такого результату розмови з комісією юнак, каже, не очікував.

У середньому на розмову з кожним абітурієнтом комісія витрачає до семи хвилин, розповідає голова апеляційної комісії Українського Центру оцінювання якості освіти Наталія Юр .

Інформація про наступні засідання апеляційної комісії оприлюднюватимуться на сайті Українського центру напередодні їх проведення. Як повідомила сьогодні міністр освіти і науки Лілія Гриневич, розгляд пабітурієнти цього року можуть подати до вишів 7 заяв на 4 спеціальності, цього року абітурієнти можуть використовувати сертифікати 2016, 2017 та 2018 років з усіх предметів, окрім іноземних мов".

За словами Лілії Гриневич, вступна кампанія 2018-го року розпочнеться 2-го липня.

Катерина Шевцова. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!