Тетяна Метельова: Проти догхантера Святогора порушено не одну кримінальну справу

Тетяна Метельова: Проти догхантера Святогора порушено не одну кримінальну справу

Заарештовано догхантера Святогора. Які перспективи притягнути людину до відповідальності за жорстоке поводження з тваринами, прокоментувала в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" президент ГО "Інститут сучасних проблем України" Тетяна Метельова:

Арешт — це вже величезний крок вперед. Це, можна сказати без перебільшення, вагомий доказ того, що в Україні диктатура права нарешті замінює диктатуру сили. Тобто це ствердження правової держави. Це безпрецедентний випадок, коли по 300 статті саме в цій частині — пропаганда насильства і жорстокості щодо тварин, людину не просто притягнули до відповідальності, почали притягати, але її заґратували хоча б на два місяці.

 Яке покарання передбачає ця стаття?

До пяти років. Загалом проти Святогора порушена не одна кримінальна справа. В іншому районі — Дніпровському, на ньому висить стаття 299 частина 2, яка передбачає до восьми років ув'язнення за особливо жорстоке поводження з тваринами. Я додавала до матеріалів цієї справи не тільки свої покази, але й докази свого часу. Там вона рухається, щоправда, значно повільніше. Але трьохсота стаття теж непогано.