Трамп і Кім Чен Ин підписали спільний документ

Трамп і Кім Чен Ин підписали спільний документ

Сінгапурську зустріч президента США Дональда Трампа та лідера Північно Кореї Кім Чен Ина прокоментував в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" продюсер та журналіст Першого каналу Німеччини ARD Георгій Тихий.

За словами журналіста, Трамп та Кім Чен Ин підписали перед камерами документ, змісту його ще ніхто не бачив. Напевне, там просто констатація відновлення зв'язків між двома лідерами, діяльності на майбутнє. Проте, наголосив Тихий, сама картинка має значення, адже це зустріч американського президента і північно-корейського диктатора. Оглядачі припускають, що окрім цієї картинки ситуація далі не розвиватиметься, - зазначив експерт.

На думку журналіста, Трамп цю зустріч презентує як величезну перемогу, адже він проводить мирні переговори, може домовитися навіть з північно-корейським диктатором. Проте, зазначає пан Тихий, ніхто поки не знає, що там в самій Північній Кореї відбувається, які настрої там панують серед консервативної частини суспільства. Багато років було одне сприйняття США, а тепер обійми двох лідерів. На думку експерта, питання залишається відкритим, як в середині Північної Кореї сприймуть це перемир'я.

Тихий вважає, що сінгапурська зустріч матиме значення і для України, тому що коли Трамп зустрівся з Ином, то, безперечно, незабаром зустрінеться і з Путіним. Торгівельні війни йдуть лише на користь Кремлю, у сварках між країнами заходу зацікавлена РФ та всі противники західного світу, - переконаний журналіст.

На думку пана Тихого, з огляду на останні події в світі, Україні потрібно орієнтуватися на співпрацю зі США так само, як і  на Європейський Союз.

 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.20!