Рік безвізу між Україною та Євросоюзом (аудіо)

Рік безвізу між Україною та Євросоюзом (аудіо)

Рівно рік діє безвізовий режим між Україною та Євросоюзом. За цей час, за даними Державної міграційної служби, правом безвізових поїздок до ЄС скористалися понад півмільйона українців. Відмовлено у перетині кордону тридцяти семи тисячам.

Куди їздили і куди ще хочуть поїхати наші співвітчизники? Дізнавалась Катерина Шевцова:

"Від перших днів безвізового режиму у візових центрах поменшало відвідувачів, а у сервісних центрах, де оформлюються біометричні закордонні паспорти — утворилися черги. Три місяці на оформлення паспорта чекав мій співрозмовник Костянтин Іванченко, - каже, не марно: упродовж року завдяки цьому побував у Парижі і Кракові.

За рік безвізу українці отримали понад 5 мільйонів біометричних паспортів і продовжують їх оформлювати. Максимальний поКАЗник звернень - понад 26 тисяч людей за день, каже голова Державної міграційної служби Максим Соколюк.

150-т тисяч охочих упродовж року виявили бажання оформити біометричний паспорт на Волині. Це - удвічі більше порівняно з таким же періодом торік, каже Головний спеціаліст зі зв»язків з громадськістю та ЗМІ Управління державної міграційної служби у Волинській області Наталія Левчук.

Як повідомив заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк, рівень відмов українцям при перетині ними кордону до країн ЄС незначний — 37 тисяч за рік. Серед причин — невідповідність мети поїздки обраному маршруту, невідповідність фінансового забезпечення. За його словами, реальних загроз щодо перегляду умов безвізового режиму нині не існує".

Катерина Шевцова. Українське радіо.

Прослухати

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!