Тетяна Попова: Питання кібербезпеки виходить на перший план у світі

Тетяна Попова: Питання кібербезпеки виходить на перший план у світі

Поруч із численними благами і перемогами, які приніс нам Інтернет, він таїть чимало загроз. Не дивно, що питання кібербезпеки – це одна з головних тем обговорення саміту Великої сімки, який зараз триває в Канаді. Зокрема, учасники планують затвердити угоду про взаємний обмін інформацією з постачальниками послуг і адміністраціями соцмереж. Мета цієї угоди – запобігти іноземним втручанням у вибори. Чи допоможе така єдність провідних держав світу розв'язати цю проблему, прокоментувала в ефірі Українського радіо в програмі "В мережі" голова Ради Асоціації "Телекомунікаційна палата України" Тетяна Попова:

Безумовно, це допоможе якось знівелювати ці питання. Але ми маємо розуміти, що у цьому питанні мають піти назустріч ті, хто є власниками цих соціальних платформ для того, щоб якось це зробити. Крім того, у світі завжди були війни. Але раніше вони були зі зброєю, танками, а тепер ці війни перемістилися в інформаційний простір. А тут вони працюють зовсім інакше.
 
Які тут практичні кроки можуть бути?
 
Безперечно, має бути змінена політика соціальних мереж. Соцмережі мають бути більш настроєні виявляти ці бот-мережі, які є розповсюджувачами недостовірної інформації і політичної агітації на кшталт того, що там відбулося останній раз в Америці.