Відомі галузі, працівники яких отримують найвищі зарплати

Відомі галузі, працівники яких отримують найвищі зарплати

За результатами січня-квітня 2018 року найбільші зарплати отримували українці, які працюють у таких галузях як авіаційний транспорт, фінансова та страхова діяльність, інформація та телекомунікації тощо.

Про це повідомили у Держстатистики, -  передає УНН.

"У січні — квітні 2018 року розмір середньої номінальної заробітної плати штатних працівників становив 8101 грн і порівняно з відповідним періодом попереднього року збільшився на 26,4%. До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносилися авіаційний транспорт, фінансова та страхова діяльність, інформація та телекомунікації, професійна, наукова та технічна діяльність, а серед промислових видів діяльності — підприємства з виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, добування кам’яного та бурого вугілля, де заробітна плата перевищила середній показник по економіці в 1,3–4 рази", — йдеться у повідомленні.

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався на підприємствах поштової та кур’єрської діяльності, охорони здоров’я, тимчасового розміщування й організації харчування, функціювання бібліотек, архівів, музеїв та інших закладів культури, а також водопостачання; каналізації, поводження з відходами і не перевищував 74% від середнього рівня по економіці.

Також зазначається, що середній розмір оплати праці в усіх регіонах був вище рівня мінімальної зарплати, разом з тим лише в чотирьох з них заробітна плата перевищила середню по Україні: м. Київ — 12 581 грн, Донецька область — 8 926 грн, Київська — 8 295 грн та Дніпропетровська — 8 116 грн. Найнижчий рівень заробітної плати, який не перевищував 79% від середнього по економіці, спостерігався в Херсонській, Чернігівській, Чернівецькій та Тернопільській областях.

Реальні зарплати українців у січні—квітні 2018 року порівняно з відповідним періодом 2017 року зросли на 11,2%.

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати упродовж січня—квітня 2018 року збільшилась на 4,4% або на 105,3 млн грн, і на 1 травня поточного року становила 2473,7 млн грн, що дорівнює 3,7% фонду оплати праці, нарахованого за квітень 2018 року.

Нагадаємо, середня номінальна зарплата штатного працівника підприємств, установ та організацій у квітні становила 8480 грн.