Транспортна сфера - зона зацікавленості КНР в Україні

Транспортна сфера - зона зацікавленості КНР в Україні

Розвиток вантажних перевезень із Європи до Азії і в зворотному напрямку через територію України сприятиме розвитку нового Шовкового шляху.

На цьому наголосив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з віце-президентом національної Комісії з розвитку та реформ КНР Нінг Чже, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

"Для України пріоритетним питанням є забезпечення надійного та безпечного переміщення товарів у напряму Європа - Азія та перетворення України на хаб. Саме розвиток вантажних перевезень із Європи до Азії і в зворотному напрямку через територію України сприятиме розвитку нового Шовкового шляху. Товарообіг між КНР та Україною збільшується: тільки за останні півроку він зріс на 50 відсотків і ми не тільки говоримо про майбутнє з Китаєм, ми вже його сьогодні втілюємо. Ми вже маємо низку проектів із китайськими компаніями у морській сфері та дорожньому будівництві, і я сподіваюсь, що кількість таких компаній буде збільшуватись", - зауважив міністр інфраструктури.

Омелян також наголосив, що на сьогодні йде масштабне відновлення та відбудова інфраструктури України. За підсумками зустрічі сторони домовились про створення робочої групи за участю Комісії КНР та ключових китайських компаній щодо узгодження їх інвестиційних проектів в Україні.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян з 4 по 10 червня перебуває з візитом у Китайській Народній Республіці. Передбачена його участь у 9 Міжнародному форумі з питань інвестицій, будівництва інфраструктури та низка двосторонніх зустрічей.