Канада та ЄС подали скарги на США до СОТ

Канада та ЄС подали скарги на США до СОТ

Канада та Євросоюз повідомили, що подали скаргу до Світової організації торгівлі на США через запровадження мит на імпорт сталі та алюмінію.

Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, в Канаді та ЄС заявляють, що запровадження адміністрацією Дональда Трампа мит на сталь та алюміній порушують зобов’язання Вашингтона щодо трансатлантичної зони вільної торгівлі.

"Ці тарифи, які запровадили США помилково вважаючи, що це захистить національні інтереси, не відповідають міжнародним зобовязаннями США та правилам СОТ", - повідомила Христя Фріланд, міністр закордонних справ Канади.

ЄС хоче вирішувати торговельні суперечки зі США через інструменти СОТ.

Нагадаємо: Дональд Трамп ввів мита на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%). Підписані президентом розпорядження набули чинності 23 березня. З переліку країн тимчасово були виключені Мексика, Канада та ЄС.

31 травня Дональд Трамп скасував тимчасові виключення для сталі та алюмінію з ЄС, Канади та Мексики. В ЄС повідомили, що запровадять контрзаходи.

У відповідь на тарифні обмеження США в Євросоюзі, Канаді та Мексиці заявили про запровадження мит на американські товари.