Режисер "Кіборгів" звернувся до Трампа з проханням

Режисер "Кіборгів" звернувся до Трампа з проханням

Український режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв звернувся до президента США Дональда Трампа з проханням допомогти в порятунку незаконно засудженого в РФ українця Олега Сенцова, який оголосив голодування, і інших політв'язнів Кремля.

Відеозвернення режисера фільму "Кіборги" опубліковано на сторінці "Голосу Америки" в Facebook.

"Я хочу просити вашого сприяння в питанні звільнення Олега Сенцова і ще близько 70 політичних в'язнів Кремля. Олег оголосив безстрокове голодування, я знаю його як людину слова - він дійсно піде до кінця. Двоє його дітей можуть залишитися без батька ... Олег - батько, так само, як і ви. Він хоче жити у вільній демократичній країні. Будь ласка, зробіть все можливе, щоб Олег і інші політичні в'язні Кремля вийшли на свободу", - звернувся Сеітаблаєв до глави Білого дому.

На думку митця, Трамп - один із небагатьох політиків, хто дійсно може вплинути на російського президента.

Нагадаємо, 1 і 2 червня в 71 країні світу відбуваються акції на підтримку Олега Сенцова, якого було незаконно засуджено російським судом до 20 років на підставі сфальсифікованих обвинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів у РФ.