Львів отримав 35 мільйонів євро для будівництва сміттєпереробного заводу

Львів отримав 35 мільйонів євро для будівництва сміттєпереробного заводу

У п’ятницю, 1 червня, у Києві відбулось підписання договорів щодо виділення 35 мільйонів євро від ЄБРР та Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P). За ці кошти Львів розпочне будівництво сміттєпереробного заводу та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Пакет фінансування включає у себе 13-річний кредит ЄБРР у розмірі 20 мільйонів євро під гарантію міста, інвестиційний грант у розмірі до 10 мільйонів євро від Східноєвропейського фонду енергоефективності та довкілля, найбільшим донором якого є ЄС, а також пільговий кредит в розмірі 5 млн євро від Фонду чистих технологій. Про це повідомляє zaxid.net.

Участь у підписанні договорів взяли представники ЄБРР, керівник ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря, міський голова Львова Андрій Садовий.

"Сьогодні ви були свідками підписання двох великих угод: з ЄБРР (20 млн євро) і ще одна угода з європейськими екологічними фундаціями, яка дає можливість отримати серйозний грант, щоб почати і збудувати перший в Україні завод із глибинної переробки ТПВ і зробити рекультивацію існуючого полігону, який є один із найбільших в Україні", – сказав Андрій Садовий.

Львівська міська рада має намір розпочати будівництво сміттєпереробного заводу на території очисних споруд "Львівводоканалу" вже у 2018 році.