Грузія: після масових протестів пішов у відставку генпрокурор

Грузія: після масових протестів пішов у відставку генпрокурор

Акції протесту в Грузії почалися після того, як прокуратура не змогла встановити вбивцю одного із загиблих в грудні 2017 року підлітків.

31 травня головний прокурор Грузії Іраклій Шотадзе подав у відставку на тлі масових акцій протесту, які почалися після оголошення рішення суду по справі про вбивство двох підлітків у Тбілісі в грудні 2017 року. Про це повідомляє "Грузія Online".

Видання зазначає, що суд вирішив, що прокуратура так і не змогла встановити вбивцю одного з убитих, Давида Саралидзе.

Новини за темою: Протести в Тбілісі: Прем'єр Грузії відмовився йти у відставку на вимогу учасників акції

"Хочу особисто звернутися до батьків убитих на вулиці Хорава підлітків. Я був і залишаюся з вами. Як головному прокурору і як батькові, посаду не варто життя ваших дітей. Хочу щоб знали, що я зробив все, щоб винні були покарані. Вірю, що хоч цим кроком ви переконаєтеся, що багато безпідставних брудних звинувачень було чути в мою адресу, що носило метою політичного відомості рахунки за те, що прокуратура Грузії під моїм керівництвом закликала до відповідальності перед законом багатьох колишніх посадових осіб, які затвердили в нашій країні системну несправедливість", – заявив Шотадзе.

Він висловив упевненість, що процес відновлення справедливості буде доведено в країні до кінця.

Перед цим до протестувальників біля будівлі Головної прокуратури Грузії в Тбілісі приєдналася перша леді Грузії Маку Чичуа. За її словами, вона прийшла на акцію як мати і як громадянка Грузії. Протестувальники вимагали відставки Шотадзе.

Акції протесту відбуваються у кількох містах Грузії.