Україна очікує летальної зброї від країн ЄС

Україна очікує летальної зброї від країн ЄС

У Генеральному штабі ЗСУ сподіваються, що після США Україна отримає летальну зброю від країн-членів Євросоюзу.
 
 
 
Про це заявив т.в.о. начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних сил України Валентин Левчик, - повідомляє "Європейська правда".
 
"Цілком логічно з нашого боку розглядати, що приклад США стане в гарній нагоді і спонукатиме чи сприятиме тому, що відповідні країни-члени ЄС теж приймуть рішення щодо надання летальної зброї", – сказав він.
 
"Так, ми цього очікуємо і сподіваємося на це, тому що це дійсно нам потрібно", – додав військовий.
 
Як відомо, оборонний бюджет США на 2018 рік передбачає виділення $350 мільйонів для надання безпекової допомоги Україні та заходи щодо протистояння російській агресії. Києву уже передали американські протитанкові ракетні комплекси Javelin та іншу техніку.
 
На початку травня комітет з питань збройних сил Палати представників Конгресу США представив проект закону про "Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони", який передбачає надання Україні безпекової допомоги на $250 мільйонів.
 
Україна 2018 року уже отримала від США, Литви, Великої Британії і Канади летальної зброї та інших військових засобів на суму в понад $45 мільйонів.
 
Як відомо, Литва стала першою державою-членом НАТО і ЄС, яка вирішила постачати Україні елементи летальної зброї.
 
https://www.eurointegration.com.ua/news/2018/05/31/7082453/