США і КНДР обговорюють можливість дипвідносин

США і КНДР обговорюють можливість дипвідносин

Представники КНДР і США обговорили на зустрічі в пункті Пханмунджом можливість встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.
 
Про це повідомляє південнокорейська газета “Чунан ільбо” з посиланням на дипломатичні джерела,-  інформує УНН.
 
“Під час зустрічі з американськими представниками 27 травня в Пханмунджомі Північна Корея зажадала встановлення дипвідносин з США, зняття діючих щодо неї економічних санкцій, а також згортання запланованих на серпень військових маневрів за участю США і Південної Кореї”, - зазначає видання.
 
Американська сторона, за даними газети, вимагає від Пхеньяна вжити заходів для повної та незворотної відмови від військової ядерної програми. Зокрема, мова йде про відправку в США частини північнокорейського ядерного арсеналу. “Обговорення цих питань може бути продовжено в Нью-Йорку на переговорах між колишнім начальником північнокорейської розвідки Кім Ен Чхолем і держсекретарем США Майклом Помпео”, - йдеться також в публікації.
 
Перша зустріч на американській території Помпео і завідувача відділом єдиного фронту Трудової партії КНДР Кім Ен Чхоля відбулася в ході робочої вечері в середу в Нью-Йорку.