Рішення про миротворців на Донбасі ухвалять найближчим часом (аудіо)

Рішення про миротворців на Донбасі ухвалять найближчим часом (аудіо)

Рішення щодо запровадження миротворчої місії Організації Об’єднаних Націй на окуповані території Донбасу для врегулювання конфлікту буде ухвалено найближчим часом.

Такі прогнози висловив Президент Петро Порошенко під час спільного брифінгу з федеральним президентом республіки Німеччина Франком-Вальтером Штайнмаєром, який перебуває з офіційним візитом в Україні. Ситуація на Сході України була однією із найбільш обговорюваних тем під час зустрічі керівників обох держав. З подробицями - Тетяна Власенко.

"Миротворча місія запрацює на Донбасі до кінця цього року, висловлює сподівання Президент Петро Порошенко. Нині, каже, у Нью-Йорку для участі у засіданні Радбезу ООН задля обговорення українського питання перебуває міністр закордонних справ Павло Клімкін. Незабаром відбудеться і зустріч у "нормандському форматі" за участі перших осіб України, Німеччини, Франції та Росії для пошуку шляхів встановлення миру на Донбасі, наголосив Петро Порошенко.

На активізацію "нормандського формату" очікує і президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Робити прогнози щодо ефективності майбутніх зустрічей - не став.

Говорили президенти і про реалізацію проекту газогону "Північний потік - 2", який нині будує Росія в обхід України. Петро Порошенко каже, Україна докладає зусиль, аби переконати міжнародну спільноту, що реалізація цього проекту несе загрози енергетичній безпеці Європі.

Нагадаю, раніше Німеччина дала дозвіл на будівництво "Північного потоку - 2". Передбачається, що він транспортуватиме близько 55 мільярдів кубометрів російського газу через Балтійське море до Німеччини. Нині Франк-Вальтер Штайнмаєр каже: Україні не варто перейматися щодо втрати статусу країни-транзитера. За його словами, цього не станеться.

Однією з причин свого візиту до України президент Німеччини назвав відзначення німецько-українського року мов. У Києві, зокрема, Штайнмаєр зустрічається з вчителями та учнями, які вивчають німецьку мову, у Львові - зі студентами та викладачами германістики".

Тетяна Власенко Українське радіо.


Прослухати репортаж:


Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!