Українські провайдери блокують доступ до російських ЗМІ

Українські провайдери блокують доступ до російських ЗМІ

Українські провайдери почали масово блокувати російські пропагандистські ЗМІ.

Про це повідомляє РІА "Новости".

"Провайдери почали обмежувати доступ до пропагандистських російських сайтів НТВ, РЕН ТВ і ВГТРК. При спробі зайти на зазначені ресурси, на екрані з’являється повідомлення: "На виконання указу президента України від 15 травня 2017 року доступ до ресурсів обмежено", - йдеться у повідомленні.

Також обмеження поширилося на такі пропагандистські телеканали як: "Росія 1", "Росія-Культура", "Росія 24", "РТР-Планета", "Цифрове ТБ".

За повідомленням РНБО України, застосовано санкції терміном на 3 роки щодо представництва федерального державного унітарного підприємства "Російське агентство міжнародної інформації "Російське інформаційне агентство "Новости", яке діє у Києві.

Зокрема, в санкційний список внесена і компанія ТОВ "Интерселект", через яку, за даними СБУ, здійснювалася господарська діяльність "РИА Новости Украина".

Нагадаємо, 15 травня працівники СБУ провели обшуки в офісі "РИА Новости Украина" в Києві. Під час обшуків було затримано журналіста цього видання Кирила Вишинського. В СБУ пояснили, що затриманий Вишинський вів в Україні підривні інформаційні акції, за що отримував гроші від Росії.

Згодом Вишинському оголосили про підозру у державній зраді, а 17 травня у Херсоні заарештував журналіста на 2 місяці.