Польща підтримує постійне розміщення американських військових на своїй території

Польща підтримує постійне розміщення американських військових на своїй території

Польща готова виділити до двох мільярдів доларів США на створення інфраструктури для розміщення американських військових на постійній основі.

У Москві вже заявили, що такий крок зумовить "контрдії", передає Deutsche Welle.

Польща готова виділити до двох мільярдів доларів США на створення необхідної інфраструктури для розміщення американської бронетанкової дивізії. Лист із відповідними пропозиціями міністерство оборони Польщі направило політикам та конгресменам США.

У Росії прохолодно відреагували на наміри Польщі. Рішення про розміщення на території країни іноземної військової бази - це суверенне право кожної держави, але це позначається на атмосфері безпеки в регіоні, зазначив 28 травня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. "Безпосереднє наближення військової структури НАТО до наших кордонів - це, звісно, жодним чином не сприяє безпеці і стабільності на континенті", - сказав Пєсков. Він додав, що "ці експансіоністські дії" призведуть до "контрдій з російського боку".

З минулого року американські війська перебувають у Польщі  на тимчасовій ротаційній основі в рамках стратегії НАТО зі зміцнення східних кордонів Альянсу у відповідь на агресивні дії Росії.