США готуються до саміту з КНДР

США готуються до саміту з КНДР

Адміністрація Трампа провела зустріч з владою КНДР для організації саміту.

Представники адміністрації президента США Дональда Трампа провели зустріч з північнокорейським керівництвом та домовились про наступну взаємодію в контексті організації саміту за участю президента США і лідера КНДР. Про це повідомив глава Білого дому, передає Укрінформ.

"Наша група зі Сполучених Штатів прибула до Північної Кореї, щоб здійснити підготовку саміту між Кім Чен Ином і мною. Я дійсно вірю, що Північна Корея має чудовий потенціал і одного дня стане великою нацією в економічному та фінансовому плані. Кім Чен Ин згоден на таке. Це станеться!" - написав глава Білого дому.

У Державному департаменті уточнили, що офіційні представники США провели зустріч з керівництвом КНДР у демілітаризованій зоні (ДМЗ), розташованої між двома Кореями. Заплановане також продовження переговорів на початку наступного тижня.

Нагадаємо, напередодні відбулася незапланована зустріч між президентом Південної Кореї Муном Чже Іном і лідером КНДР Кім Чен Ином. Після неї офіційний Пхеньян підтвердив свою прихильність до повної денуклеаризації Корейського півострова, а також наміри взяти участь у запланованій на 12 червня зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у Сінгапурі.

Водночас у п'ятницю речниця Білого дому Сара Сандерс повідомила про відправлення передової групи адміністрації США до Сінгапуру для організації саміту, запланованого на 12 червня.