НАТО змінило ставлення до Росії

НАТО змінило ставлення до Росії

НАТО змінило ставлення до військової агресії Росії. Тепер її вважають не локальною, а світовою загрозою.
 
До таких висновків прийшли на Парламентській асамблеї НАТО у Варшаві, пише у Facebook депутат ВР Андрій Левус, - передає "Gazeta".
 
"Неозброєним оком помітне формування неформального блоку США, Британія та країни балто-чорноморського простору. Головною характеристикою цього процесу є реалістичне розуміння Росії, як загрози всьому вільному світу. Саме ці країни й є головними лобістами долучення до НАТО України", - зазначив Левус.
 
За словами нардепа, члени НАТО переглядають 5 пункт Вашингтонського договору.
 
"Згідно нього, члени Альянсу зобов'язані солідарно виступити проти агресора у разі прямої загрози будь-якій державі-члену НАТО. РФ для участі у сірійській війні потрібно було 45 хв від відповідного подання Путіна до рішення госдуми. Процедури НАТО надто довгі й бюрократизовані. Тому розпочалась дискусія про вдосконалення 5 статті. Наприклад, поляки і британці серйозно обговорюють пункт 5б, який би дозволив швидко реагувати на гібридні загрози", - написав Левус.
 
Нагадаємо, Президент Петро Порошенко дав завдання Верховній Раді 5 червня взятися за законопроект про національну безпеку та оборону. "Це дозволить нам зробити важливий крок для отримання Україною документів, які підтверджують перспективи членства в НАТО", - сказав Порошенко.