До Києва прибуло близько 10 тисяч футбольних уболівальників

До Києва прибуло близько 10 тисяч футбольних уболівальників

Тільки за останню добу до України прибуло сім тисяч уболівальників переважно через столичні аеропорти.

Найбільше фанів має прибути сьогодні, кажуть у Держприкордонслужбі, повідомляє DW.

Українські прикордонники зустріли і оформили майже 10 тисяч громадян, які приїхали на фінал Ліги чемпіонів УЄФА в Києві. Лише за останню добу зафіксовано прибуття семи тисяч осіб, повідомили в суботу, 26 травня, в прес-службі Держприкордонслужби України.

Головний потік припадає на столичні аеропорти. Однак нерідко прибуття вболівальників фіксується через аеропорти Львова, Одеси, Харкова та Івано-Франківська та через пункти пропуску на кордоні з країнами ЄС. Саме 26 травня очікується прибуття найбільшої кількості вболівальників як чартерними рейсами, так і автобусами переважно через західну ділянку кордону.

Однак потрапити на свято футболу до Києва змогли не всі. У відомстві наголосили, що прикордонники відмовили у в'їзді в країну шістьом особам. Ще двох не впустили в країну через порушення порядку потрапляння на територію Криму.

Серед тих, кому відмовили у в'їзді, було й четверо громадянам РФ. Як виявилося, вони належали до ультрас футбольного клубу "Торпедо". Четверо росіян віком від 21 до 28 років мали намір потрапити в Україну на автомобілі "Форд" через пункт пропуску "Нові Яриловичі", розташованого в Чернігівській області на кордоні з Білоруссю, інформує прес-служба українських прикордонників. Під час огляду в них було знайдено "символіку з агресивними елементами зображення".