У КНДР здивовані відмовою США від саміту

У КНДР здивовані відмовою США від саміту

Північна Корея відреагувала на скасування президентом США Дональдом Трампом зустрічі між ним та лідером КНДР Кім Чен Ином.

Про це повідомляє Reuters.

"Раптова і одностороння заява Трампа про скасування саміту є для нас чимось несподіваним, і ми не можемо не відчувати через це великий жаль. Північна Корея залишається відкритою для вирішення проблем із Вашингтоном незалежно від шляхів та у будь-який момент", - наголосив заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Кім Ке Гван.

У четвер Трамп написав листа Кім Чен Ину, у якому оголосив про те, що скасовує саміт із північнокорейським лідером, який мав відбутися в Сінгапурі 12 червня. Білий дім оприлюднив таку заяву президента після того, як 24 травня заступник міністра закордонних справ КНДР Чхве Сон Хі заявив, що його країна перегляне запланований саміт у тому разі, якщо Вашингтон продовжить свої "незаконні й обурливі дії".

Відповідаючи на це, Трамп заявив, що лідера КНДР Кім Чен Ина може чекати доля лівійського лідера Муаммара Каддафі, якщо він відмовиться від переговорів щодо ядерної зброї. Попри це, президент пообіцяв захист Північній Кореї, якщо вона відмовиться від ядерної зброї.

Нагадаємо, 24 травня Північна Корея почала знешкодження свого ядерного полігона Пунгері,  виконавши обіцянки підірвати тунелі, які раніше використовувалися для ядерних випробувань.

Напередодні Північна Корея схвалила список південнокорейських репортерів, які зможуть спостерігати за демонтажем ядерного полігона.