Конгрес США схвалив військову допомогу Україні

Конгрес США схвалив військову допомогу Україні

Палата представників Конгресу США підтримала законопроект, згідно з яким Вашингтон у 2019 році має намір виділити 250 мільйонів доларів на надання військової допомоги Україні та постачання оборонного озброєння.

Відповідну інформацію оприлюднено на сайті американського Конгресу.

За законопроект проголосував 351 конгресмен, проти – 66.

Аналогічна стаття витрат упродовж кількох останніх років закладається в закон про фінансування і напрямки політики Міністерства оборони США. У 2018 році США надала військову допомогу Україні на $200 млн.

Цього разу, згідно з пояснювальними матеріалами, проект пропонує "профінансувати запит президента" (Трампа) щодо України, включаючи $250 млн на "летальні оборонні засоби".

Наприкінці квітня Держдепартамент підтвердив відправку Україні установок Javelin. Всього Вашингтон погодив з Києвом поставку 37 комплексів і 210 ракет до них загальною вартістю $210 млн.

Президент Петро Порошенко пообіцяв застосовувати комплекси тільки в разі військової агресії Росії на території України.

Нагадаємо, 22 травня на одному з військових полігонів України провели випробування американських "Джавелінів". На полігоні були продемонстровані контрольні запуски по наземних цілях, які виконали українські військовослужбовці. Всі цілі були успішно уражені.