На Чернігівщині успішно випробували новий бойовий модуль

На Чернігівщині успішно випробували новий бойовий модуль

У Чернігівській області провели випробування нового бойового модуля, який здатен уражати нерухомі та рухомі броньовані цілі, які мають різні типи броні.

Про це інформує прес-служба конструкторського бюро "Луч" на сторінці у Facebook.

Бойовий модуль розробляли фахівці конструкторського бюро "Луч" та представники іноземної компанії, яка спеціалізується на техніці такого типу.

Новий модуль оснащується сучасними керованими ракетами "СКІФ" розробки КБ "Луч" та системою наведення, що дозволяє використовувати його для ураження нерухомих та рухомих броньованих цілей із комбінованою, рознесеною або монолітною бронею з динамічним захистом, а також малорозмірних цілей типу довготривалих вогневих точок, легкоброньованих об'єктів, гелікоптерів, що зависли, надводних цілей та живої сили противника у будь-який час доби.

Випробування відбулися успішно: всі ракети потрапили точно в ціль та виконали своє завдання на 100%.

За результатами випробувань прийняли рішення прискорити та поглибити співпрацю в оборонній сфері та створенні нового сучасного бойового модуля, здатного вирішувати широке коло завдань.

Нагадаємо, 22 травня в Україні вперше відбулось випробування протитанкового комплексу третього покоління Javelin за участю Президента України Петра Порошенка.