Генпрокурор Луценко в ООН розказав про тисячі вироків корупційникам

Генпрокурор Луценко в ООН розказав про тисячі вироків корупційникам

Лише за результатами минулого року до кримінальної відповідальності в Україні за корупцію було притягнуто 1,7 тис. чиновників.

Про це заявив у середу в штаб-квартирі ООН Генеральний прокурор України Юрій Луценко, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Торік до кримінальної відповідальності було притягнуто 1700 корумпованих чиновників, що втричі більше, ніж у будь-який рік до Революції Гідності", - зауважив Луценко.

Але кількість виявлених злочинів, обвинувальних та навіть судових вироків, за його словами, далеко не єдиний показник успіху в боротьбі з корупцією в країні.

В Україні проведена амбіційна реформа й створені нові антикорупційні інституції, у тому числі САП і НАБУ, Агентство з попередження корупції, Агентство з відновлення та управління активами. "Ці органи функціонують повною мірою та дають гарні результати щодня", - заявив Генпрокурор України. Вперше в Україні була проведена спеціальна конфіскація та повернуто в державну казну $1,5 млрд статків мафії Януковича, заявив Луценко.

Крім того, для забезпечення прозорості й відкритості в Україні запроваджені повністю відкриті реєстри власників українських компаній, а також електронні декларації державних службовців.
Читайте також: Європарламент заохочує Раду до голосування за Антикорупційний суд

"Нам вдалося усунути найбільш серйозні корупційні схеми, у тому числі подвійне ціноутворення на природний газ, відшкодування ПДВ та державні закупівлі. Ці зусилля принесли економію $7 млрд щорічно або 6% ВВП", - підкреслив Луценко.

Генеральний прокурор також зауважив, що українська влада співпрацює з міжнародним співтовариством у боротьбі з організованою злочинністю. У цьому зв'язку він закликав ООН активно сприяти боротьбі з корупцією в усьому світі та позбавляти злочинців їх незаконних активів.