Школи Харкова планують взяти під охорону з 1 вересня

Школи Харкова планують взяти під охорону з 1 вересня

Усі школи у Харкові з початку нового навчального року, 1 вересня, будуть взяті під охорону.
 
Про це на своїй сторінці у Facebook заявив Харківський міський голова Геннадій Кернес після інциденту з розпиленням газу в одній із харківських шкіл, - повідомляє УНН.
 
"З 1-го вересня цього року всі школи міста будуть взяті під охорону за рахунок бюджету Харкова. Абсолютно всі", - зазначив мер міста.
 
Крім того, з його слів, у місті розпочнеться реалізація проекту "Безпечна школа", мета якого - встановлення відео-спостереження у всіх середніх освітніх установах Харкова.
 
"До початку нового навчального року ми встановимо камери в найбільших школах, в тому числі і в тій, в якій сталася надзвичайна подія. До кінця 2018 року понад сто шкіл будуть обладнані системами відеоспостереження. В наступні роки - всі без винятку ЗОШ будуть оснащені камерами, щоб, якщо ще раз, не дай Бог, звичайно, відбудеться щось подібне, ми відразу могли виявити винуватця події", - додав він.
 
За даними ДСНС, 22 травня близько 12:00 на другому поверсі загальноосвітньої школи №3 у місті Харкові було розпилено балончик з невідомою речовиною. Було встановлено, що за медичною допомогою до бригад швидкої медичної допомоги звернулось 37 учнів, з яких 26 учнів було направлено на огляд в обласну дитячу клінічну лікарню №1.
 
Спеціалісти провели відповідні заміри, небезпечних речовин не було виявлено. Причини події встановлюються.
 
Станом на 19:00 22 травня всіх дітей відпустили з лікарні по домівках.
 
У зв'язку з розпиленням газу у харківській школі поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство".