Ілон Маск показав пілотований космічний корабель Crew Dragon

Ілон Маск показав пілотований космічний корабель Crew Dragon

Засновник SpaceX Ілон Маск показав остаточний дизайн пілотованого корабля Crew Dragon, який призначений для доставки екіпажу на МКС.

Він зможе доставляти на орбіту до семи членів екіпажу, пише НВ.

На знімку в Twitter Ілона Маска новий корабель відображений в екранованій камері, де модель проходить тестування на стійкість до електромагнітних завад. Такі камери описуються як "найбільш спокійні місця на Землі". Вони можуть імітувати навколишнє середовище в космосі.

Поточний раунд випробувань є попередником переміщення капсули на об'єкт NASA Plum Brook Station в Огайо, де знаходиться найбільша в світі вакуумна камера. Після завершення основних тестів в SpaceX корабель Crew Dragon в серпні буде спрямований на космодром на мисі Канаверал для подальших випробувань.

Зараз єдиним засобом доставки екіпажів на МКС є російські кораблі "Союз". Передбачається, що Crew Dragon, який зможе прийняти на борт до семи членів екіпажу (або чотири людини і вантаж), не тільки забезпечить незалежність США від Росії в доставці астронавтів на МКС, а й знизить вартість запуску з нинішніх $80 млн до $20 млн за місце.

Додамо, що Ілон Маск планує здійснити тестовий політ до МКС з астронавтами на борту вже в 2018 році, а потім перейти до комерційних контрактів з NASA. За запевненнями інженерів SpaceX, після повернення на Землю Crew Dragon можна буде використовувати повторно.

При цьому компанія SpaceX все ще не відмовилася від планів запустити пілотовану місію на Марс в 2024 році.