У скільки водіям обійдеться реєстрація "євроблях"

У скільки водіям обійдеться реєстрація "євроблях"

В парламенті готується законопроект, який має раз і назавжди вирішити проблему автомобілів з іноземною реєстрацією.

Про це повідомив член податкового комітету ВРУ Роберт Горват, передає НАРОДНА ПРАВДА.

"Якщо ти маєш машину 90-х років, яку ти купив за 500 євро у Польщі чи Німеччині – то заплати, будь ласка, 2,5 тисячі євро за її реєстрацію. Якщо авто 2005 року – має бути сплачено десь 40% від вартості, якщо 2010 року і вище – десь 30% вартості. Наголошую, суми поки що умовні. Але за такою діаграмою ми маємо дійти до фінішу. Я буду подавати законопроект, в якому будуть чітко прописані правила користування автомобілями із іноземною реєстрацією на території України. Орієнтовно, це буде виглядати наступним чином: чим старіша машина – тим більший акциз має бути сплачений під час реєстрації", – розповів він.

Також народний депутат пообіцяв, що проблема автомобілів з іноземною реєстрацією буде вирішена вже найближчим часом.

"І тут важливо, щоб власники авто, які купили автомобілі і сплатили всі податки, не залишились дискримінованими по відношенню до тих, хто завозить “євробляхи", – підкреслив Горват.

Серед тих, хто категорично проти легалізації "євроблях" – член цього ж комітету, народний депутат від групи "Відродження" Дмитро Святаш, який лобіює інтереси автокомпаній "АІС""”, що належать йому та Василю Полякову, вважають у "АвтоЄвроСилі".

Активісти стверджують, що чиновники лише на словах піклуються про захист вітчизняного авторинку – насправді ж жоден з них українськими авто не користується. Тому в "АвтоЄвроСилі" висунули ультиматум: або нардепи легалізовують "євробляхи", або пересідають на "Славути".

Як повідомляла НАРОДНА ПРАВДА, МЗС України 26 квітня оприлюднило документ в якому пояснюється, що тепер при перетині кордону машиною на "єврономерах" водій повинен надати дозвіл на працевлаштування в Литві а також зареєстрований договір на користування транспортним засобом. У разі відсутності цих документів, водій не зможе перетнути кордон України.