Росія заборонила жителям Донбасу в'їзд на свою територію під час FIFA-2018

Росія заборонила жителям Донбасу в'їзд на свою територію під час FIFA-2018

Росія заборонила жителям Донбасу в'їжджати на свою територію у період ЧС з футболу FIFA-2018.
 
Про це написав на своїй сторінці у Facebook речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, - передає УНН.
 
"Як стало відомо Держприкордонслужбі, в рамках підготовки до Чемпіонату світу з футболу FIFA-2018 року в Росії посилюються режимні заходи.
 
Так, у період з 1 червня по 17 липня 2018 року вводяться обмеження на перевезення вантажів та в’їзд пасажирських автобусів на територію міст Москва, Казань, Нижній Новгород, Ростов-на-Дону, Самара, Санкт-Петербург, Сочі, Волгоград, Єкатеринбург, Калінінград та Саранськ. Посилення заходів безпеки торкнеться і мешканців тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях”, — написав Слободян.
 
Як уточнив він, у вказаний період російською стороною буде заборонено в’їзд вантажного автотранспорту, маршрутних та рейсових автобусів із самопроголошених “республік” на територію Російської Федерації. З цією метою по всій ділянці тимчасово неконтрольованого українсько-російського державного кордону підрозділами Прикордонної служби ФСБ Росії здійснюватиметься посилений контроль.
 
“Вказана ситуація є не першим випадком коли російські окупанти забороняють терористам ОРДЛО відвідувати територію РФ. Російська влада та правоохоронні органи достовірно знають скільки найманців, зброї та вибухівки вони завезли на окупований Донбас і побоюються, що якийсь прихильник „руського миру“ зіпсує їм свято в період проведення Чемпіонату”, — зауважив Слободян.
 
Нагадаємо, перед початком ЧС-2018 російських студентів планують виселити з гуртожитків.